RESICE ZA ZID / URADI SAM

04/10/2018

Ovo hladno vreme me je usporilo skroz, i nateralo da se ušuškam u ćebence uz dobre filmove. Kako mi ne prija kada nisam produktivna, rešila sam da spojim lepo i korisno, i da iz svog roze ćebenceta napravim nešto isto toliko ušuškano. U pitanju je veoma jednostavan projekat, a rezultat je prilično efektan.


Ovakve stvari uvek imam pri ruci, stoga sam ja već bila opremljena, ali evo šta je bitno da znate kada pribavljate konce za ovakav projekat - izaberite različite teksture, debljine i boje. Ranije sam pravila nešto slično ali je sve bilo od konca istih debljina i efekat nije bio ni približan ovom. Neki od konaca koje sam kupila su već imali pufke na sebi, neki su celi bili pufnasti, neki ne, ono što im je zajedničko je da su svi od vunice i nisu previše tanki. Debljim koncima se mnogo brže plete i veoma lakše popunjava prostor. Ja sam se odlučila za jedne male i jedne velike resice. Prve mi je trebalo pola sata da ispletem a druge- sat i po.


1| Za početak izaberite veličinu koje želite da budu vaše resice. Kada odredite približnu dužinu koju želite, isecite prvi konac tako da bude duplo duži od krajnje dužine resica, jer će se svi konci preklapati na pola. Ja sam želela spontanost i dinamiku pa su mi sve rese različitih dužina, a vi budite slobodni da izaberete svoj stil. :)

2| Isecite broj končića srazmeran širini 'prugice' koju želite da imate, skupite ih na gomilu, približno ih izravnajte, pa provucite krajeve skupine kroz omčicu koju pravi deo gde se konac preklapa na pola, tako da konac obuhvati štap o koji će visiti resice. Ponovite ovo za svaku 'prugicu'.


3| Igrajte se bojama i teksturama, gde vam se konac učini monotonim vežite kikicu, možda čvoriće na podjednakim razdaljinama ili napravite spiralu oko nekog 'pramena' koncem različite boje. Ja sam u par navrata seckala dve boje istovremeno da dobijem tanke prugice. Ako mene pitate, cela poenta je u kontrastu. :)

4| Ako budete želeli, uvek možete da ošišate krajeve da dobijete oblik koji ste zamislili. I vaše resice su spremne za kačenje. ;)


To je bila cela mustra! :) Zar nije lako a predivno?

No comments

Post a Comment