BOŽIĆNE ČAROLIJE NAS ČEKAJU - ODŠTAMPAJ SAM KALENDAR PRAZNIČNIH AKTIVNOSTI

30/11/2017

Koliko se samo se radujem! Najlepše doba godine je pred nama! Čekaju nas praznični ukrasi, ćebenca, tople čokolade, debele čarape i miris vrućih kolača iz rerne. Ahh, kako volim decembar. Nadam se da će biti puno snega ove godine, jer ne mogu da dočekam da napravim gospodina Sneška i gospođu Snešku. 

Najviše volim da se grudvam sa svojim tatom. Uvek me iznenadi grudvom kada se najmanje nadam, i pravi one prave pravcate grudve, tako brzo, kao u nekom crtanom filmu. Prosto ne mogu da se odbranim. Tražim najbliži zaklon i dok napravim jednu grudvu kojom ga obično promašim, on je već pripremio bar pet. Uvek umremo od smeha, a sve bude još slađe ako se tu nađu moja sestra i mama, onda to postane prava snežna borba jer se onda više ne zna sa koje strane ko vreba. :) Milanovo i moje grudvanje nikada ne bude ovako zabavno jer se ne zna kome je više žao da pogodi onog drugog. :)

Toliko čarolija nosi ovaj mesec, da bih ceo decembar posvetila samo prazničnom uživanju. Pa sam rešila tako i da uradim! :) Kako usled posla i ostalih obaveza, ne bih zaboravila neku od ključnih čarolija, rešila sam da napravim praznični kalendar, zavejanu roze kućicu, sa mojim omiljenim prazničnim aktivnostima. 


Verujem da već želite da mi se pridružite! :) Kako biste napravili svoj praznični kalendar, pored štampalice koju možete preuzeti klikom OVDE,


1| Kada downloadujete štampalicu, u njenom nazivu će pisati preporuka na kakvom papiru i formatu se štampa. Predlažem da se toga držite kako bi vam kućica bila u svom najboljem izdanju.

2| Kada odštampate kućicu i spisak aktivnosti, isecite makazama oba papira po obodu kućice.

3| Sada sledi najteži deo zadatka, a to je sečenje prozora. Za ovo koristimo skalpel i lenjir. Iako su prozori zavejani, prepoznaćete lako gde su kapci prozora. Sečemo gornju i donju ivicu kapaka i po sredini kako bismo kapke razdvojili. Levu i desnu ivicu možete da izbigujete ( pređete tupim nožem umesto skalpela i tako ostavite trag po kojem će se kapci savijati ) kako biste izbegli cepanje papira i pucanje štampe. 


4| Venčić sečemo kao kružne kapke. Najlakše je koristiti shot čašicu za ovaj deo sečenja.

5| Najzad, spajamo kućicu i praznične aktivnosti tako što lepkom u stiku namažemo  pozadinu kućice, dok izbegavamo kapke koje smo iseckali, naravno. :)

Ta-da! To je cela mustra!


Već je jasno, svaki prozorčić označava jedan dan u decembru, i iza svakog se krije neka slatka stvar koju radimo tog dana. Vodila sam računa o vikendima, kako bi svako, bez obzira na svakodnevne obaveze, mogao da ispuni svoju prazničnu čaroliju tog dana. Verujem da ćete uživati! :)


A svi mi koji se pratimo na instagramu ćemo moći da uživamo zajedno. Svakog dana ću izbaciti po fotkicu ili story svoje dnevne čarolije sa hashtagom #prazničenjesamustrom. Zato, ako želite da podelite svoj praznični duh sa mnom i ostalim mustricama, predlažem da označite svoje praznične fotkice ovim hashtagom kako bismo vas pronašli i radovali se zajedno. :) Kakva super ideja, zar ne? Ahh, kako samo se radujem! 


A decembar nam tek predstoji! Ho ho ho! :)