BAZA 2.0

03/07/2019

Dobro došli u #našuslatkubazu 2.0! :)

Na poslednjem putovanju sam se toliko inspirisala predivnim enterijerima, eksterijerima, fasadama u keramici, art novom i prodavnicama punim maštovitih sitnica, da sada ne znam prosto šta bih pre da napravim i koji bih pre kutak da osmislim! Baš sam se uželela craftovanja i uređivanja doma, i jedva čekam da sve nove ideje i ukrasne sitnice podelim sa vama!


Naime, od kada smo postali digitalni nomadi, nisam imala mnogo vremena za dekorisanje baze. Stigli smo da prazničimo malo tokom uskršnjeg vikenda u njoj, imali super fotkanje sa Minom i Aleksom, uživala sam u farbanju jaja tog dana. Posle Portugala sam se specijalno uželela uređivanja enterijera. Prvo sam rešila da napravim razmeštaj stvari koje su već bile u prostoru, pa zatim udomim nove slatke sitnice koje smo doneli sa puta.

Da, dovukla sam i jastuke iz Primarka. :D Ovaj crni sa smelom šarom i tigrovima mi je zauzeo trećinu kofera ali je vredelo nositi ga čak iz Portugala. :)


Uvek se iznova oduševljavam kako razmeštaj već postojećeg dekora i samo jedan novi detalj doprinose osveženju prostora. Sveže cveće i biljke su neizostavan deo dekora, po meni, jer donose lepu i živu energiju.


Sa putovanja smo oduvek donosili nesvakidašnje predmete za dom koje smo nalazili u maštovitim prodavnicama sa kućnim dekorom. Neke lepe salvete, recimo, baš uvek donesem sa puta. Posebno obožavam ove slatke belo-zlatne šoljice sa afričkim životinjama i kašičice sa palmicama koje sam uparila sa njima. Oba su iz Maisons du Monde, doneli smo ih iz Kolmara u decembru. Najzad su dočekale svoju sezonu. :)


Mnogo mi se dopada što dnevna soba ima galeriju i visok plafon, i što su se lusteri ovako fino uklopili uz detalje  enterijera. U kući uvek ima puno svetla, a kasno popodne sunce ulazi kroz ogroman prozor u hodniku, koji jako volim, jer me podseća staklenike, za kojima sam luda. :D


Vazica u obliku rolšule je suvenir iz Lisabona, iz, uvek posebno maštovitog, Flying Tigera. Ne mogu da je se nagledam. Lizijantus mi je postao najčešći izbor cveća u poslednje vreme. Baš se pitam zašto. :D


Duuugo sam želela par držača za knjige, ali mi oni na koje sam nailazila nikada nisu bili dovoljno originalni. Ovi u obliku palmica su me totalno osvojili, pa su i jedan od razloga zašto sam rešila da ponovo umešam zlatno u dekor. Bili su i neviđeno povoljni kako su, takođe, iz Flying Tiger prodavnice.

Komoda iz Ena prodavnice i dalje dominira prostorom zbog svojih predivih šara. :)Ranije mi je smetalo što stepenište nema gelender, delovalo mi je nedovršeno, što u suštini i jeste, ali mi se sada baš dopada ovakvo kakvo jeste. Spiralno i otvoreno, sa ovom slatkom nišom. Prosto sam morala da napravim cozy kutak na njemu. :) 


U hodniku su nam još uvek stajali zimski aksesoari, poput šalova i kaputa. Sada su zamenjeni letnjim jaknicama i naočarima. Kako ovih dana odsedamo u bazi, znatno nam je lagodnije sada kada smo joj se malo posvetili. Mnogo me raduje kako se Wall Notion "stay weird." poster lepo uklopio ovde, kao i karminčići za odlaganje nakita iz (da li uopšta da ponavljam!?) - Flying Tiger-a. :D
U proleće je sve bilo prilično haotično, usled sestrinog venačanja, pa se nisam bavila sređivanjem prostora, ali smo se zato slatko nauživali u dvorištu. Koliko je divno izaći bos iz kuće, u zelenilo, piti kafu uz jutarnji povetarac i ptičice. Neizmerno uživam u dvorištu, našim psima, sedenju na travi i druženju sa mojom dragom bakom, koja mi je, sada, kada smo u Jagodini, komšinica. :)


Kako je #našaslatkabaza  sada tip top, prelazim na dugo čekani 'uradi sam' projekat,
koji, naravno, jedva čekam da podelim sa vama. :) 

No comments

Post a Comment