5 najinstagramičnijih lokacija u Portu

17/05/2019

Odavno nisam napisala putopis, iako sada već živimo na putu. :) Razlog tome je priprema novog sajta koji će biti vezan isključivo za naše putešestvije i razne detalje koji vam mogu biti od pomoći u planiranju vašeg putovanja. Ipak, postala sam jako nestrpljiva i morala sam bar nešto da podelim sa vama. :)

Ovoga puta, u pitanju su lokacije u predivnom Portu koje su po meni najlepše za fotkanje. Detaljan putopis stiže na ustwoandtheview.com krajem meseca. :)Iako je Porto pun predivnih crkvi u pločicama istih ovih boja, ova je po meni najlepša. Mislim da je ovo zbog kontrasta ramova na prozorima i crteža na keramici. Takođe, u samom je centru događanja i većina stvari koje ćete želeti da posetite je na samo par minuta od nje.Ovo je glavni most koji spaja dve obale Porta. Dobra vest je ta da je gornji nivo mosta rezervisan za pešake pa se ovde možete fotkati do besvesti sa celim gradom. Moj savet je da sačekate da se dovoljno udaljite od starijeg dela grada i onda slikate sa njim, jer je, naravno, mnogo šarmantniji nego noviji deo na suprotnoj obali. :)Ovo je, definitivno, naše omiljeno mesto u celom gradu! Nalazi se u samom centru, pokraj čuvene biblioteke Lelo, a u pitanju je park pun maslina koji se nalazi na krovu oniže zgrade. Ova pozicija i visina mu daju jako specifičan pogled na predivne krovove i kupole, kao i na najviši zvonik u gradu i presladak trg pokraj njega.

Nestrpljivo smo čekali da prođe kiša koja nas je ovde sačekala i prvog sunčanog dana pojurili na piknik! Opremili se jagodama, kroasanima i našom dragom kafom. Ako smo nešto naučili na Filipinima, to je da treba imati svoju omiljenu kafu sa sobom. Kako baš ne ide da nosimo džezvu i veliko pakovanje kafe, našli smo mnogo bolje rešenje - jedinu 100% tursku kafu za brzu i laku pripremu. U pitanju je nova Doncafé 3 sec 2 1 black. Pakovana je u kesicama od 8 grama koje možete poneti svuda sa sobom i lako spremiti šoljicu omiljene kafe gde god da se nalazite. Malo je reći da smo uživali. :)Ovu prodavnicu vredi posetiti, ne samo zbog njene predivne fasade već i zbog lokalnih proizvoda koje ćete u njoj naći. U njenoj blizini je i Majestic Cafe, za koji kažu da je najlepši kafe u gradu, i da je ubrojan u 10 najlepših kafea na svetu. :)Evo i zvonika, i preslatkog trga koji se vidi iz bašte maslina. Ako budete dovoljno strpljivi ili budete imali sreće, ispred tornja će proći i najslađi tramvaj na svetu. Kako tramvaj ne prolazi preterano često a jedan je već prošao dok smo sedeli u restoranu pokraj šina, rešili smo da nastavimo dalje. Sada dok ga zamišljam na ovoj slici, pomalo i žalim što ga nismo sačekali. :D

No, bez tramvaja ili sa, zar nisu super instagramične sve fotkice iz Porta!? :) ♡

No comments

Post a Comment