Naša radna oazica & brdo tutorijala

03/09/2018

Dobro došli u našu radnu oazicu! :) Ne znam da li sam ikada pominjala da Milan i ja radimo od kuće, on je softverski inženjer, a ja grafički dizajner. Milan našu kancelariju više koristi, kako ja obožavam da radim u trpezariji, što ste i mogli da pretpostavite ako me pratite na instagramu. :)

Dobijam dosta pitanja na temu da li Milanu smeta roze boja. Kada mu postavim ovo pitanje, on mi odgovara, sedeći u roze majici, kako obožava naš dom. :) U kancelariji roze boja zaista dominira, ali u ostatku našeg doma dominiraju bela i siva, roze je u detaljima. Ipak, mogu da shvatim zašto većina ljudi doživljava naš dom kao roze od glave do pete. :)

Ako ste čitali prošlogodišnji post o našem, tadašnjem, radnom kutku, mogli ste da naiđete na tutorijal za zlatni grid sa slike, koji je zapravo napravljen od drvenih tiplova u štapu. Jako je lako i zabavno praviti ga. Na ovaj način možete da napravite mrežu u veličini koja odgovara vašoj kancelariji.

Ove godine nemam moj omiljeni kalendar i "work work work" zastavicu, jer sam ih poklonila, ali kako su super, ostavila sam vam linkove ka tutorijalu i štampalici. :)

Počnimo od ovogodišnje štampalice. U pitanju je koverta za račune. Jako mi je smetalo što se računi uvek vucaraju svuda, kako, iz nekog razloga, nemamo fioke u stanu. Zato sam rešila da ih smestim u lepo pakovanje koje mogu da ostavim na videlu ali, ovog puta, uživam u njegovom prizoru. :)

Ako vam se koverta dopada i uklapaju vam se boje, spremila sam vam štampalicu.
Klik ovde vas vodi do pdf-a spremnog za štampu.

Unutrašnjost koverte su crno-bele pruge pa kovertu možete saviti tako da roze i tufnice budu unutra, a pruge spolja, ako vam više odgovara. U nazivu štampalice je opis potreban za štampariju.

1| Kada preuzmete i odštampate pdf, isecite kovertu sa papira i savijte po obeleženim linijama.

2| Zalepite krila za dno koverte lepkom za papir. Ja sam koristila onaj u stiku, lepši mi je jer se ne razliva kao tečni.

Svoju sam pištoljem za lepak zalepila na zid. Ovaj pištolj mi je super kada lepim stvari na zid, jer ne ostavlja trag kada se skine.


Već dugo sam želela da napravim binder, nešto na čemu mogu da držim papire na kojima pišem jednokratne spiskove, kako se i oni uvek vuku po kući. Da ne pominjem što uvek moram da imam svesku ispod papira kada pišem na njemu. Ovako je praktičnije a lepše izgleda. Toliko ga je lako napraviti, uostalom pogledajte,


Sve ovo možete naći u bilo kojoj knjižari. Tempere su ok zamena za akrilne boje, pošto njih možete kupiti u manjim pakovanjima ako ne želite velika pakovanja akrilnih boja, u kakvim najčešće dolaze. Kako sam želela pruge i prave linije, koristila sam običnu lepljivu traku dok sam bojila šper ploču. Naravno, vi pustite mašti na volju i obojite svoju kako god poželite. Kada se boja osuši, trebaće vam štipaljkica za papir i to vam je cela mustra. :)


Sledeća stvarčica na koju sam jako ponosna je ovaj džepić na zidu, kako volim da ga zovem. U pitanju je đerđef, ali se ovde ništa ne veze. Možete ga napraviti za 10 minuta,


1| Od tekstila isecite krug i polukrug čiji je prečnik za nekoliko centimetara veći od prečnika rama za đerđef.

Ram sam ofarbala sprejem u zlatno pošto je bio platičan i žut. Drveni ram ne bih ni farbala. Ovaj plastični sam već imala a ja sam jako nestrpljiva kada poželim nešto da napravim. :) I zapamtite, sve što sam se mnogo dopada a ne uklapa vam se bojom, možete da ofarbate i stvorite svoj jedinstveni primerak.

2| Pritisnite štipaljkicu koja viri iz rama, kako biste ubacili tekstil u ram. Proverite da li ste lepo zategli tekstil kako džep ne bi delovao izgužvano.

3| Ako vam teksil koji je ostao pozadi viri van rama, slobodno ga odsecite.

Ram sam na zid okačila o ekser. U njemu držim usb kablove, koji su, naravno, zlatni i roze, jer sam ja jedna reprezentativna kupoholičarka. :)

To je ujedno i odgovor na mnoga vaša pitanja odakle je ovaj ram ili ona vaza - uđite u svaku radnju i insistirajte da kupite sve što vam se sviđa. Ovo važi ako ste sa nekim ko pokušava da vas odvrati. Ako ste sami, sve što je potrebno je da ignorišete svoju savest. :D Možda nije pametno da pratite ovaj savet ali moje iskustvo je istinito. :)


Crno-bele ilustracije, sa neobičnim i predivnim ženskim likovima, crtala je moja jako talentovana prijateljica Mina Hura, i poklanjala mi ih je tokom godina. Zar se nisu savršeno uklopile? Prosto ih obožavam! :) Ona mi je poklonila i ovu medenu teglicu sa tigrićem, u kojoj držim štipaljkice i spajalice.

Nadam se da vam se dopala naša radna oaza i da će vam tutorijali biti korisni. I obavezno šaljite fotke ako pravite nešto od ovih stvarčica, obožavam da ih gledam! :)


No comments

Post a Comment