KUC, KUC / STENSIL ZA OTIRAČ

19/09/2018

Ne znam da li ste primetili da izbegavam šoljice, jastuke i ostale kućne "džidžabidžice" sa napisima, naročito ako su na engleskom. U ramovima nikada nemam citate, jedan jedini visi na gridu u kancelariji na kome piše "the best is yet to come". Eto, on me je osvojio. :) Ipak, kada sam poželela novi otirač za cipele, zamislila sam ga sa nekim simpatičnim natpisom. Kako mi  "home" i "welcome" nisu previše inspirativni, rešila sam da napravim svoj, nešto prisnije nama, nešto što liči na naš dom. :)


Kako smo, protekle nedelje, proveli nekoliko dana u selu, rešila sam da fotkam ovu divoticu kraj mojih omiljenih plavih vrata, ispred kuće moje čukunbake i čukundeke. Obožavam ovu kućicu. Kada smo u selu, uvek boravimo u njoj. Ništa lepše od zemljanih zidova, ako mene pitate. :)

Foto modeli u ovom postu su moji voljeni psi - baka Tara i njen unuk Beni. :) 


Stensil je bio očigledan izbor, koristila sam font i srculence iz Mustrinog logoa. :)

Štampalica sa natpisom KUC KUC i štampalica na kojoj je srculence su odvojene, zbog formata i lakše štampe, a klik na njih vodi vas na stranice za download. Kada ih odštampate kako je naznačeno u nazivima preuzetih štampalica,1| Moj predlog za isecanje slova je skalpel, ali ako se ne snalazite sa njim, možete probati i manjim makazama. Ovoga puta isecamo slova trudeći se da ostavimo njihovo okruženje netaknutim. Ono će nam poslužiti kao "kalup" za bojenje, odnosno stensil. :)

2| Pozicionirajte stensil na svoj otirač kako želite, pa ga fiksirajte krep trakom. Ova traka je super jer se jako lako odlepljuje. Predlažem da sve delove otirača koje ne pokriva stensil takođe zaštitite ovom trakom.

3| Vreme je za bojenje,Prvo nanosimo boju u spreju. Važno je da se nanosi pod pravim uglom, kako bi slova imala jasnije linije. Kada se prvi sloj prosuši, nakon sat-dva, nanesite još jedan.

4| Nakon par sati sušenja, skinite stensil i traku i ponovite postupak kako biste dodali srculence.

5| Kako nisam uspela da nabavim sprej za slova u nijansi koju sam želela, i nisam bila zadovoljna kontrastom koji pravi na otiraču, rešila sam da ispunim slova svetlijom akrilnom bojom. Mislim da su slova ovako jasnija i lepša. Plus su linije preciznije. :)


Nadam se da vam se dopao stensil i naš novi otirač. :)
Puno vas pozdravljamo Tara, Beni i ja! 

No comments

Post a Comment