STALAK ZA SALVETE / URADI SAM

06/07/2018

Kako sam jedini stalak za salvete koji mi se dopada pretvorila u stalak za sveske, poželela sam da, ovog puta, napravim sama jedan koji će se uklapati uz našu trpezariju. Nisam mogla da se odlučim da li da ga napravim od šper ploče ili polimerne gline. Kako mi se nije mesila glina, odlučila sam se za običnu šper ploču iz knjižare, koju đaci koriste za tehničko obrazovanje.


Sve što vam treba možete naći u bilo kojoj bolje sanbdevenoj knjižari. Ne plašite se seckanja testericom, jer kao što rekoh, đaci ovo rade za domaći. :) Sve se svodi na četiri jednostavna koraka.


1| Za početak, iscrtajte oblik koji želite da ima vaš stalak za salvete. Njegova maksimalna dužina ne treba da prevazilazi veličinu standardne salvete. Ja sam izabrala polukrug, i dužinu upadljivo manju od dužine salvete jer sam želela da mogu bolje da ih pokažem. Verovatno znate da sam opsednuta lepim salvetama i da imam čitavu kolekciju. :) Jedna šper ploča bila je dovoljna da nacrtam dva polukruga i jedan pravougaonik. Bilo za koji oblik da se odlučite, trudite se da pravougaonik koji će spajati prednju i zadnju stranu bude podjednako dugačak kao ostali delovi i širok kao prosečno pakovanje salveta. Može biti i uži, naravno, ali ja volim kada ima dovoljno salveta da mogu da stoje uspravno. :)

2| Testericom isecite oblike koje ste iscrtali. Ja ovo radim na ivici stola, pazeći, naravno, da ne izrežem sto. :)


3| Svoj stalak možete da bojite kako želite. Ja sam izabrala tri boje - roze, crnu i belu. Mislim da je sve efektnije sa manje boja. Ovih dana obožavam da crtam jednostavne i apstraktne šare akrilnim bojama, pa je takav ispao i moj stalak za salvete. Sve stranice sam drugačije obojila i sada mogu bolje da ga kombinujem.


4| Kada se dobro osuši boja, vreme je za spajanje delova. Lepkom za drvo zalepite prednju i zadnju stranu za dno stalka vodeći računa da uglovi budu pravi. Ostavite da se dobro osuši lepak i stalak je spreman za vaše salvete. :)



Nadam se da vam se dopala ideja i jedva čekam da vidim fotkice ako budete pravili svoj stalak za salvete! :)

No comments

Post a Comment