PROLEĆE NA USKRŠNJIM JAJIMA

29/03/2018

Ove godine baš nisam mogla da se odlučim između svedenosti boja i prolećnog šarenila pa sam rešila nekako iskombinujem te dve varijante. Proleće u tri boje - i uspelo je! :)


Za uskršnja jaja uvek koristim bela, kako bih dobila pastelne boje prilikom farbanja. Ove godine mi je baš bilo žao da ih farbam, dok sam ih gledala kako se divno bele. Zato sam se odlučila za šaranje akrilnim bojama i tankim četkicama. I baš sam zadovoljna svojom odlukom, moram da priznam. :)


Ako ne uspete da pronađete manja pakovanja akrilnih boja, uvek možete koristiti i tempere. Manje detalje možete dodati tankim markerima, ali sam ja ove godine želela da ih izbegnem jer umeju da se razmažu dodirom, čak i posle sušenja. To mi je uvek smetalo, iako obožavam da crtam markerima po jajima zbog toliko mogućnosti i različitih ideja koje sa sobom nose.


Nisam odolela da probam nekoliko apstraktnih varijanti. Obožavam ih! :D


Napomenuću da je korisno da četkica ne bude vlažna, u smislu, umočena u vodu posle svake boje. Najbolje je da svaka boja ima svoju četkicu. Ovo važi i za boje - ne razblaživati ih vodom sem ako ne želite neki specijalan akvarel efekat. :) I naravno, ako roze cvetovi idu preko zelenog venca recimo, prvo čekamo da se zelena skroz osuši pa nanosimo roze.


Ono što je super kod crtanja ovim bojama je to što imate fore da ispravite greške jer se sve nacrtano lako skida dok je još vlažno. Ovu prednost nemamo kada crtamo markerima, i to mi se baš dopalo.


Nadam se da su vam se dopala moja ovogodišnja uskršnja jaja! :)
Jedva čekam da vidim kako su ispala vaša!