PROLEĆE & PRAZNICI - Uskršnji piknik

24/04/2016

Ljudi, pa stiglo je proleće! :) A kao da to već samo po sebi nije dovoljno čarobno, stiže nam i praznik! Inspiracija vreba sa svih strana, samo mirisi u vazduhu su dovoljni da vam skoči endorfin. Luda sam za prolećem! Zato ovaj Uskrs slavimo u travi, kako i dolikuje. Društvo nam prave preslatki beli zeka, mali pospani pilići i blesavi žuti pačići. :)
Obožavam da farbam bela jaja. Dovoljan je samo tanak crni marker i malo tufnica, prugica, trouglića - bilo kojih jednostavnih šara, a jaja izgledaju tako efektno u moru svih jarkih boja i nalepnica. :)Tortu sam jedva čekala da napravim. Ispala je bas kako sam je zamišljala, barbi roze, nonšalantna i vesela. :)


Ispekla sam 4 kore i u svaku dodala po koju kap crvene boje za kolače, ali tako da svaka sledeća ima malo više boje od predhodne kako bi dobila gradaciju nijansi roze boje. Možete da izaberete bilo koje testo za koru vaše omiljenje torte, bitno je samo da je svetlo kako bi lepo primilo boju. Umesto šlaga predlažem beli šlag krem, koji takođe u kombinaciji sa par kapljica jestive crvene boje daje predivnu roze nijansu. Boje zavise od vas, ja volim roze, ali vi izaberite svoju. Po koji omiljeni cvetak i eto vam torte iz snova. :)


Tu je osvežavajući voćni napitak koji toplo preporučujem. Iscedite nekoliko limuna, mandarine i limetu, dodajte šaku listića sveže nane i malo braon šećera. U bokal ubacite kolutove limuna, mandarine, limete, i koje god voće imate pri ruci kako biste napravili pravo prolećno šarenilo. Ja sam pri ruci imala maline i jagode. Zatim dodajte vodu, pomešajte i to je sva mustra. :)


Proleće i praznici, priroda i ljubav, plus šarena  jaja! Pufnasti zeka, selo i roze torta... obožavam Uskrs! :)


Nadam se da sam vam malo rasplamsala maštu pred praznik. Bilo je pravo uživanje  pripremati ovaj post! :)


Želim vam magične praznike i predivan provod! I naravno, da pronađete najjače jaje. :)