TROPSKI RAJ U KUĆI - egzotična proslava rođendana

19/11/2015

Obožavam rođendane dragih ljudi - prava prilika da im pokažem koliko se radujem što su se rodili! :D Taj dan može biti sve sem običan. Iznenađenja su neizostavan deo ovog dana, pokloni naravno, ali poklon može biti i pesma, ručno napravljena čestitka ili neka maštovita proslava. Pustite mašti na volju! 

Mom dragom, Milančetu, bio je rođendan pre desetak dana, tim povodom pišem ovaj post.

U planu mi je još jedan post koji će biti vezan za raznorazna rođendanska iznenađenja i pun zabavnih ideja za 'uradi sam' poklone, mislim da ćete uživati, ali o tom - potom!

DIVAN DAN - Milanov rođendan!

Svake godine pokušavam da nadmašim sebe u iznenađenjima, a vremena je sve manje i manje jer je obaveza sve više i više. Sećam se kada sam imala vremena da mu nedeljama spremam iznenađenja. Ovog puta je sve moralo da stane u jedan dan, i to dok je on na poslu. Tog jutra mi se upalila lampica - vodim ga na Maldive! Maldivi sa nekoliko hiljada dinara? Sve se može kad se hoće! :)

POD BALDAHINIMA - sa pogledom na more i palme

Naše zavese su se uz pomoć strateški zakačenog kanapa nasred sobe pretvorile u baldahine, siva garnitura uz pomoć par čaršava postala beli morski separe, a zid u sobi pomoću malo tonera i papira postao egzotični pogled sa Maldivske plaže.


U pozadini zvuci talasa, ptica i zrikavaca, sa YouTube-a naravno. :)


ZVEZDANO NEBO - svetlosne igrarije

Osvetljenje uvek daje poseban šmek, pa sam tako popalila sve sveće i svećice koje sam mogla da nađem, smislila kako da dobijem efekat zvezdanog neba, iskoristila čak i novogodišnje lampice.

Zvezdano nebo sam dobila pomoću poklopca kutije po kom sam izbušila gomilu rupica i usmerila lampu za radni sto. Rupice mogu da budu i u obliku zvezdica, ali je potrebno malo više vremena za seckanje. Kada izbušite rupice samo usmerite lampu u njih. Bitno je da lampa bude takva da baca usmereno svetlo. Ako nemate takvu onda možete celu kutiju da izbušite sa svih strana i stavite umesto abažura na lampu.

Efekat je dole na prvoj slici. A bušan karton možete da vidite u pozadini druge slike.
Zvezdice mogu da se smanjuju i povećavaju približavanjem ili odaljavanjem lampe od rupica na kartonu.


Na Maldivima se često pojavljuje plankton koji noću svetli, krajnje je uzbudljiv i magičan, pa sam naravno imala veliku želju da imamo i taj ugođaj. Planirala sam to da izvedem uz pomoć novogodišnjih lampica, ali mi se pokvario štampač usred štampanja i ostala sam bez plićaka, pa sam morala da odustanem od te ideje. :'(
Lampice su na kraju ipak poslužile.
TROPSKO VOĆE I KOKTELI - egzotični ukusi&mirisi

Veseli kokteli i nesvakidašnje voće su nezaobilazan deo provoda na plaži. Sve voće, koje je bilo tropsko i zabavno, sam strpala u korpu u marketu - pitaja, kokos, baby ananas, mango, limeta, kivi, babane, mandarine... i šampanjac naravno! Šampanjac mi je bio toliko sladak da sam morala da ga ispoštujem propratnim detaljima. Stavila sam ga u koficu sa ledom čije su kocke bile pune malenih pupoljaka prelepih ružica.
Verujem da uvek treba imati sveže cveće u kući, jer ništa ne može tako uveseliti prostor kao cveće i kućne biljke. Dobro, i baloni! :D

Uvek imam raznorazne balone u stanu spremne za naduvanje u svakoj prilici. Često ih nadujem bez ikakvog specijalnog povoda jer ne vidim zašto ne bih. :)

Takođe, treba imati uvek pri ruci kišobrančiće za koktele, šarene papirne slamčice i Grenandin, koji je po meni nezaobilazan dodatak svakom koktelu. Zašto da pijem koktel druge boje kada mogu roze. :) Posebno jer sam otkrila kako da budu pastelno roze! Tajna je u tome da podloga bude bela, kao mleko sa Malibu rumom na primer, ili Lychee sok koji je potpuno beo i super ukusan, pa se sa njim mogu praviti i bezalkoholni kokteli.

Preporučujem da probate, čak insistiram. :)Ovog puta su kokos i baby ananas poslužili kao čaše za koktele. Ne samo što su veseli i egzotični nego doprinose i ukusu koktela. Naročito kokos, mmmm! Možete iskoristiti i kokosovu vodu za pripremu kokela jer je skroz aromatična, ali mi nismo odoleli da je ne popijemo odmah.

Ako uz to poslužite i neko neobično tropsko voće, teško ćete poverovati da niste na plaži.

Budete li želeli i da se okupate, preporučujem neku blesavu kupku iz onih radnji koje prodaju mirišljave kupke koje stvarno neodoljivo mirišu, latice, sveće i sve ostalo... naravno, uz šum mora sa YouTube-a. :)

Nadam se da vam je bilo zabavno da zavirite u proslavu Milančetovog rođendana i da ste dobili po koju interesantnu ideju koju ćete sprovesti u delo.


Do sledećeg pisanja budite inspirisani! :)