GROZNICA VEŠTIČJE NOĆI - Zabavne ideje za praznični dekor

31/10/2015
Zdravo drugari! Dobro došli na moj blog. :)

Spontano sam se odlučila na ovaj potez pravljenja bloga dok sam pripremala dekoraciju za Noć veštica. Shvatila sam da imam puno uzbudljivih stvari da podelim sa svima vama koji volite dizajn, praznike, vesele sitnice, "uradi sam" tutorijale i ostale lepe stvari koje daju čaroliju svakodnevnici. Radujem se što ću imati svoj mali kutak na ovoj nepregledno ogromnoj mreži zvanoj internet.

Stiže Noć veštica. Neobičan i zabavan praznik koji je već postao globalni fenomen, pa su počeli da ga slave svi koji su to poželeli. Maštala sam o slavljenju ovog praznika kada sam bila mala, ne sanjajući da će to postati nešto sasvim obično, pod parolom "ko voli nek' izvoli". Globalizacijo, hvala ti! 

Kod nas se već godinama održavaju maskenbali uoči Noći veštica, rezbare se bundeve i slično, a ja sam ove godine poželela da pretvorim ceo stan u dom mlade veštice. Uživala sam u pravljenju dekoracije, nadam se da će vas inspirisati. Ostaviću nekoliko linkova za download zabavnih stvari za štampu koje vam mogu ulepšati večerašnju proslavu. Uživajte! :)

DOBRO DOŠLI U VEŠTIČJE GNEZDO


Odlučila sam se za portret mlade veštice koji je fotografija, a ne ilustracija, kako bi sve delovalo što realnije, a samim tim i jezivije. Paučina je napravljena od konca za pletenje, a pauke sam kupila u kineskoj robnoj kući. Naravno, tu je portret i crne mace koja je kućni ljubimac naše veštice. Miševe ona ne ometa da se penju po stvarima po kući. Oni su od papira i zalepljeni su za zid.

I ne zaboravimo metlu, prevozno sredstvo svake ugledne veštice. :)MAČKA JE UHVATILA VEČERU


Miševi su zaposeli stan ali ih je mačka nanjušila. Ako vam se dopadaju ove siluete, možete ih preuzeti ovde. Fajl je prilagođen za štampu na A3 formatu kako bi sve bilo u pravoj veličini. Ako ne želite da ulepite zid, preporučujem štampu na tvrdom papiru kako bi siluete mogle da stoje same i budu stabilne.

Među paučinom se nalaze portreti gospodina i gospođe Kostur, njih možete preuzeti ovde. Format je A4 pa možete prilikom sečenja da prilagodite veličini vaših ramova za slike.

ĆiriBOO!


Kakva je to veštica koja ne zna svoj zanat. Magični napici, knjige vrački, duh zarobljen u slici, ruka koja viri iz saksije - sve je tu.Bočice za napitke je veoma lako napraviti ako imate crni sprej ili akrilnu boju, i najobičniji konopac, pampure, ili bilo šta po vašem izboru što može da postigne efekat nečeg starog i dugo korišćenog. Šta god vam padne pod ruku - prazna bočica acetona, nekih kapi, antiseptika, parfema...baš sve dolazi u obzir. U tegli u kojoj se nalazi mozak je zapravo samo papir na kom je ištampana slika.

Ruku koja se nalazi u saksiji sam već imala kao ukras koji je stajao na polici, samo sam je zasadila. Duh koji izlali iz rama je poprilično jednostavan da se napravi, ono što vam treba je: bela maska, nju sam takođe našla u kineskoj robnoj kući, ili npr glava neke stare lutke, bilo koji ram po vašem izboru i gaza koju možete kupiti u apoteci.

Sve je prilično jednostavno napraviti i ne iziskuje mnogo novca, samo vam je potrebno malo vremena i prazničnog duha. :)

Žao mi je što izbacujem ovaj post "u minut do dvanaest", ali se nadam da će vam bar fajlovi koje budete downloadovali pomoći da se spremite za večeras ako već niste.


NAJEZDA SLEPIH MIŠEVA


Ako na prozor zalepite siluete slepih miševa i ostavite svetlo na terasi, imaćete jako zabavan i jeziv light show.

MASKE NA ŠTAPIĆU - Rekviziti za fotkanje


Ove maske nisu zamena za prave maske, jer naravno, morate se maskirati kako dolikuje. :) Ovo je više kao neki zabavni prilog, koji sem za fotkanje može da služi i za blesavu igru senki.Možete uz pomoć sveća i silueta da pravite jako jezive senke, jer večerašnji moto glasi - što je jezivije, to je zabavnije.
Fajl sa maskama možete preuzeti ovde. Format je A4 i trebalo bi da se štampa na tvrđem papiru kako bi maske bile stabilne. Posle ih samo isečete i zalepite štapić sa strane.


TEMATSKA KUTIJA ZA KOKICE - Vreme je za horor film!


Ako ne idete već na neki maskenbal, predlažem da napravite svoj privatni maskenbal za ukućane, neki dobar horor film ili neku zastrašujuću seriju, jezive grickalice i, naravno, tematske kokice.


Rasklop kutije sa slike možete preuzeti ovde. Format je A3 i štampa se na tvdom papiru. 

To je bila jedna od zabavnijih stvari za dizajniranje, pored čarobnih napitaka, jer prosto obožavam dizajn ambalaže! :)

I SVE JE SPREMNO! Noć veštica se bliži. Želim vam vesele pripreme i lud provod!

Nadam se da vam je moj prvi post bio zabavan.

Do sledećeg pisanja budite veseli i uplašeni! :D