NAPRAVITE SAMI SVOJU JAPANSKU LEPEZU

07/07/2017

Najkorisnija stvar, poslednjih nekoliko nedelja, definitivno mi je bila lepeza. Zato sam poželela da napravim sama neku malo drugačiju, u svojim omiljenim bojama. Ispostavilo se da ništa lakše nisam napravila od ovih lepezica. Ako vam se dopadaju moji dezeni, link za preuzimanje štampalica vas čeka na dnu posta, jer trebalo bi prvo da ih vidite, zar ne!? :)Slika govori hiljadu reči ali hajde da dodam još neku za svaki slučaj:

1| Trebaće vam tri papira iste veličine. Moji su A4 formata. Ako se odlučite za ukrasni papir, vodite računa da ne bude tanak, birajte deblje ukrasne papire, i naravno, isecite ih tako da dobijete tri papira istog formata. Uvek možete naći dezen koji vam se dopada na netu i odneti u obližnju štampariju. Vodite računa samo da rezolucija fotografije sa dezenom bude velika kako bi štampa ispala dobro. Takođe, predlažem dvostranu štampu kako bi lepeza imala dezen sa obe strane. :)

2| Savijte svaki papir u harmoniku po dužoj stranici papira, tako da kraća strana papira ostane 'ravna'. Širina savijenih delova treba da bude jednaka širini drvenih štapića koje ste odabrali. Štapiće koje sam ja koristila kupujem u apoteci, prodaju se kao štapići za grlo. :)

3| Kada ste napravili harmonike, presavijte svaku na pola.

4| Presavijene delove koji se dodiruju, zalepite jedan za drugi lepkom za papir u stiku.

5| Zatim zalepite svaki spoljni deo pojedinačnih lepezica jedan za drugi, ali ostavite dva kraja slobodna jer tu dolaze štapići. :)

6| Štapiće zalepite istim lepkom u stiku, jer savršeno drži.

I vaša lepezica je gotova! :)


Lepezice se lako pakuju, umesto washi traka koje sam ja koristila za fotkanje, praktičnije je da izaberete neku lepu gumicu. Kada skupite lepezu, gumicu vežete oko štapića kako se ne bi otvarala. Tada lepeza postane malena i kompaktna i može da stane u svaku torbicu, a papir je bezbedan od cepanja. Kada je otvorite, gumicu opet vežete oko štapića kako bi ostala otvorena i to je cela mustra. :) 


Ako su vam se dopali dezeni koje sam ja izabrala, možete ih preuzeti klikom na opis lepeze:


Nadam se da vam se dopala ideja i da ćete uživati u svojim homemade jedinstvenim lepezama. :)