ULEPŠAVANJE KUHINJE - URADI SAM

31/05/2017

Napokon je i kuhinja došla na red za ulepšavanje. Želela sam da okačim neke blesave motive koji su u skladu sa kuhinjskim prostorom. Obožavam drvene daske za sečenje i mislim da su super podloga za pravljenje nekog malog kuhinjskog umetničkog dela. Pa sam odlučila da svoju pretvorim u slatku gospođicu Daskić. :)

Za gospođicu Daskić, pored štampalice koju možete preuzeti klikom OVDE,


1| Preuzmite štampalicu i odštampajte je na samolepljivom papiru (ja ovo radim u lokalnoj kopirnici). U štampalici se nalazi lice za vašu gospođicu u dve veličine. Izaberite koja veličina više odgovara veličini vaše daske i pažljivo isecite oči, usne i rumenilo.

2| Uzimajući u obzir da ova daska više neće služiti za sečenje, slobodno je možete farbati bilo kojom bojom koja vam je pri ruci. Ja uvek biram akrilne boje, ali ako vam je lakše, možete koristiti i tempere. Ovom bojom bojimo samo kosu naše gospođice. Drška daske taman postane punđica, pa ćete u štampalici naći i vrpcu za punđicu. :)

3| Kada se boja osuši, zalepite elemente sa štampalice koje ste prethodno isekli.

To je sva mustra. :)


Za ovu priliku sam dizajnirala sam i par 'kuhinjskih' ilustracija da prave društvo gospođici Daskić. Ako vam moje boje ne odgovaraju, njih uvek mogu promeniti u kopirnici, samo to zatražite. ;) Ilustracije možete preuzeti klikom OVDE.


Kašičice su takođe ofarbane akrilnim bojama. Izabrala sam plastične kako bi bili lagane i lakše se kačile na zid. Zalepila sam ih pištoljem za vruće lepljenje. Ovaj lepak skoro nikada ne ostavlja trag za sobom kada odlepite to što ste lepili. Zato mislim da je ovaj pištolj super ideja za razne projekte. Ja sam moj kupila u Rodi, mali je, liči na igračkicu, i roze je, naravno. :D


Nisam odolela da dodam viljuškicu i nož, već sam ih bila ofarbala a tako su se lepo uklopili. :)Nadam se da ste uživali u novim uradi sam projektima.
Jedva čekam da vidim kako su ispale vaše daskice. :)